Folie rozciągliwe PVC do pakowania maszynowego i ręcznego

 

 

Folia PVC rozciągliwa - ręczna
Folia rozciągliwa PVC do pakowania ręcznego oferowana jest standardowo w grubościach od 8 do 10 mikronów.

 

Folia PVC rozciągliwa - maszynowa
Folia rozciągliwa PVC do pakowania maszynowego oferowana jest standardowo w grubościach od 7.0 do 20 mikronów. Przeznaczona jest do maszynowego pakowania produktów spożywczych na różnego rodzaju tackach, świetnie sprawdza się do zastosowania na automatach pakujących typu DIGI, ULMA, WALDYSSA, HOBART i inne. Folie typu PVC są najbardziej odpowiednie do pakowania świeżych artykułów spożywczych, w tym do:

  • pakowania świeżego mięsa (również głęboko mrożonego)
  • pakowania drobiu
  • pakowania wędlin
  • pakowania wędzonych ryb
  • pakowania owoców
  • pakowania warzyw
  • pakowania grzybów
  • pakowania pieczywa
  • pakowania wyrobów garmażeryjnych
  • pakowania wyrobów cukierniczych, itd.

Folia PVC zapewnia zapakowanym produktom spożywczym optymalną wymianę tlenu i pary wodnej. Można powiedzieć, że produkty owinięte w tę folię „oddychają”, utrzymując równowagę gazową bez tzw. „zapocenia” wewnętrznej strony folii. Właściwość ta zapewnia przedłużenie okresu przydatności produktów do spożycia i jednocześnie gwarantuje ich efektowny wygląd. Dodatkowo folia PVC charakteryzuje się doskonałą rozciągliwością i odpornością na rozrywanie, posiada doskonały efekt pamięci (tzw. zdolność powrotu do poprzedniego kształtu).

 

Dane techniczne:

Typ pakowania Ręczne Maszynowe
Szerokość [ mm] 200-1000 250-1500
Grubość [ mm ] 8.0 - 10.0 7.0 - 20.0