Technologia pakowania SKIN

Opis technologii:
Czy są opakowania w których dania gotowe, owoce, warzywa, sałatki, ryby, mięso, kiełbasa, ser lub gotowe ciasto na pizze mogą znacznie dłużej pozostać świeże i pięknie wyeksponowane ? Jedną z takich technologii oferowaną przez firmę Reepack w swoich maszynach, jest nowoczesny proces pakowania SKIN. Wykorzystywane do tego są specjalne folie górne. W trakcie tego procesu uzyskiwane jest opakowanie próżniowe, w którym folia górna opina produkt bez naprężeń i pofałdowań niczym druga skórka.

Zastosowanie:
Technologię pakowania SKIN stosuje się do wartościowych produktów takich jak wyborowe części mięsa, drogie pasztety, filety rybne, owoce morza, drób, sery, ale także do produktów o skłonnościach do wydzielania osocza (np. podroby) jak również do wszystkich produktów o zwiększonych wymaganiach odnośnie trwałości. Technologię tą możemy również zastosować do pakowania dań gotowych, które zostaną podgrzewane w kuchenkach mikrofalowych oraz piekarnikach.

Zalety:

  • Atrakcyjna prezentacja i wysoka trwałość
  • Umożliwia się pionową i wiszącą prezentację produktów
  • Zwiększona atrakcyjność prezentacja produktu dzięki ściśle przylegającej, przezroczystej folii górnej
  • Dzięki zastosowaniu folii barierowych, zostaje wydłużona trwałość zapakowanego produktu a szczególnie mięsa czrwonego
  • Zapobiega się częściowemu uszkodzeniu folii górnej opakowania
  • Łatwe otwieranie opakowań
  • Zapakowany produkt nie przemieszcza się w opakowaniu
  • Technologia szczególnie sprawdza się w przypadku mięsa wieprzowego oraz mięsa wołowego